Reklama
 
Blog | Kedjom-Keku

Fotoreport: Podívejte se, jak vypadala benefice Coolich pro Afriku

Tři stovky lidí zaplnily ve středu večer prostory smíchovské MeetFactory, aby zhlédly koncert kapel Republic of Two a Hi-Fi spojený s unikátní módní přehlídkou benefičních Coolichů pro Afriku. "Přijdu se bavit, koupím si kulich na zimu a pomůžu tak stavět školu v Kamerunu," to je koncept, na který vsadilo občanské sdružení Kedjom-Keku, jež benefici pořádalo. Prohlédněte si momentky z večera, jak je zachytil Honza Mastník.


Brány MeetFactory se otevřely krátce po osmé hodině. Rozlehlý sál, v němž se ještě chvíli předtím téměř ztráceli organizátoři a jejich pomocníci, kteří zavěšovali na stěnu fotografie z Kamerunu, nebo chystali stánek pro kulichy, se ihned začal plnit lidmi.

Kdo nestihl nedávný křest nového alba Republic of Two, formace Mikoláše Růžičky a Jiřího Buriana (vpravo) oceněné Andělem pro Objev roku, ten se vystoupení kapely dočkal hned po úvodních setech dýdžejů DaRoota a Hajnatora.


Spřátelení herci pak v rolích „kulišáckých“ modelů a modelek proměnili pódium v módní molo. Klára Issová se ještě v zrcadle ujistila, že jí červeno-černá kombinace se žlutým akcentem sluší. O to víc, že výtěžek z prodeje kulichů značky Coolich poputuje na stavbu školy v Kedjom-Keku na severozápadě Kamerunu.

Reklama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jakub Žáček s Janou Plodkovou vytvořili barevně sladěný pár. Spolu s Klárou Issovou a Markem Danielem pomohli i tito herci bez nároku na honorář propagovat koncert i originální kulichy v českých médiích. Sérii fotografií, které s umělci pořídil na slepé koleji smíchovského nádraží Petr Jan Juračka, najdete na webu Kedjom-Keku.

Kulichy, které ručně háčkují a pletou Petra Kroužková s Týnou Sorokovou, získaly bezprostředně po módní přehlídce nové majitele a majitelky. Mezi prvními kupujícími nechyběly Klára Binovcová (vlevo) s Hanou Šimkovou.

Další fotografie z benefice Coolich pro Afriku najdete na Facebooku.

Připravujeme rozsáhlou reportáž