Reklama
 
Blog | Kedjom-Keku

Malí i velcí, přijďte do Stromovky! Na africké hry i koncert mladých písničkářů

/Tisková zpráva/ - Zábavou pro celou rodinu ožije už tento pátek 8. června pražská Stromovka. Malé i velké zve občanské sdružení Kedjom-Keku, které právě dostavělo školu ve středoafrickém Kamerunu. "Chceme ukázat, že téma rozvojové pomoci nemusí být vůbec nuda," řekl za pořadatele Jožka Petr.

Rozvojová pomoc nemusí být nuda. Už proto, že se Afričané více smějí (foto: Kedjom-Keku)

Na své si tak v areálu restaurace Šlechtovka situované v samém srdci parku přijdou malí i velcí. Pro nejmenší návštěvníky sdružení připravilo loutkovou pohádku i velkou africkou hru: „Děti se třeba dozvědí, že se v Africe lidé mnohem více smějí a budou moci zkusit rozesmát našeho největšího bručouna. V jiné hře se zase zapojí do hledání ztraceného dobrodruha,“ nastínil Petr.

Pro odrostlejší pak zahrají tři nadějní písničkáři: Tomáš Vyoral, Lukáš Trněný a Jakub Čermák. „Zatímco třeba Lukáš Trněný nezapře, že je z rodu autorů-humoristů, Jakub Čermák určitě nenechá nikoho na pochybách, že se v jeho osobě před publikem objeví skutečný básník,“ doplnil organizátor.

Vstup na akci je volný, na místě však návštěvníci mohou aktivity sdružení podpořit jednorázovým darem nebo koupí sbírkových předmětů. Výtěžek poputuje na ochranu horského mlžného lesa v Kamerunu a provoz nové školy pro děti tamních pastevců. Budovu školy dokončil po stodvacetidenním pobytu v afrických horách tým sdružení Kedjom-Keku letos v květnu.

Součástí programu bude vystoupení několika písničkářů. Na snímku Jakub Cermaque Čermák (foto: bandzone.cz)

Reklama

 

PROGRAM:

Od 16:00 do 20:00 probíhá Velká africká hra pro děti

16:30 – Divadlo v kufru (loutková pohádka o Budulínkovi)
17:30 – Cestopisné povídání o Africe

Pro malé i velké zahrají nadějní čeští písničkáři:
19:00 – Tomáš Vyoral (folk)
20:00 – Lukáš Trněný (crossover folk)
21:00 – Cirkus Cermaque (heavy soul)